Ova ideja za Facebook natječaj privlači vaše klijente da se fotografiraju kada stupaju u interakciju s vašim proizvodima / uslugama ili kada su na jednoj od vaših nepokretnih lokacija. To je slično broju jedan po tome što stvara osobnu preporuku / izjavu za vaše poslovanje, ali ima i veliku prednost i veliki nedostatak:

Prednost: Fotografija pruža uvjerljiv dokaz da preporučujete tvrtku i njezine proizvode jer morate kupiti proizvod / uslugu od tvrtke ili posjetiti neku od njegovih lokacija.

Nedostatak: Sudionik mora već kupiti vaš proizvod / uslugu ili posjetiti jednu od vaših lokacija, što je velika prepreka za ulazak.

Da bi ova vrsta natjecanja bila uspješna, morate imati već mnogo kupaca i obožavatelja na svojoj Facebook stranici. Zašto? Samo će umjereni postotak vaših klijenata vidjeti ili sudjelovati u vašem natječaju. I da uđu, moraju uzeti vremena da se slikaju i učine nešto vrlo specifično. To zauzvrat smanjuje broj sudionika koji su voljni sudjelovati u vašem natjecanju.

Da biste ostvarili uspješan povrat ulaganja (broj potencijalnih kupaca) iz ovog natjecanja, preporučio bih da ovu ideju natječaja koristite samo ako imate najmanje 5000 korisnika na svojoj Facebook stranici. Na taj ćete način dobiti dovoljno unosa kako bi natjecanje bilo uzbudljivo, a vi ćete biti u iskušenju da podijelite s prijateljima kako biste dobili više glasova nego bilo koji drugi unos koji možete osvojiti.

Ako imate manje od 5.000 Facebook-a, ne uzrujavajte se! Preporučujem korištenje ideje 1 na Facebook natječaju: dobit ćete puno popisa i preporuka proizvoda jer korisnicima olakšava sudjelovanje.

Ovu vrstu natječaja možete pokrenuti pomoću aplikacije Facebook Contest, kao što je aplikacija Wishpond Photo Contest. Baš kao i prvo natjecanje, možete koristiti ugrađene glasove za unose kako biste odredili pobjednika. Sudionici se potiču da što više podijele sa svojim prijateljima kako bi dobili najveći broj glasova.